Weeds & Wool er et lille mikrofarveri på skønne Djursland. Jeg håndfarver alle mine garner med stor omhu og respekt for naturen.

Plantefarvning

Alle mine garner er håndfarvet med naturlige materialer. Plantefarvning er en langstrakt process og resultaterne er dejligt uforudsigelige. Jeg holder af den ro og fordybelse der ligger i de langsomme processer. Jeg farver primært med planter jeg enten dyrker i min have eller plukker i grøftekanten hvor jeg bor. Jeg anvender en kombination af klassisk plantefarvning og eco-print til at frembringe smukke varierede garner. Jeg farver kun med gamle, velkendte farveplanter, hvor jeg ved at resultatet er holdbart. Vi lægger mange timers kærlighed i vores strik og jeg vil gerne at du kan få glæde af dit færdige produkt i mange år.

Kærlighed til naturen

Det er vigtigt for mig at passe på miljøet. Mine arbejdsgange er optimeret til at mindske mit miljø-mæssige aftryk. Det betyder blandt andet at jeg bejdser alle mine garner uden opvarmning, jeg bruger regnvand hvor jeg kan, og jeg genbruger mine farvebade flere gange. Jeg farver kun på garn der ikke er superwash behandlet og som ikke indeholder plastfibre som fx nylon. Alle små tiltag hjælper lidt i det store regnskab.

Om mig

Jeg er naturvidenskabeligt uddannet og har arbejdet indenfor forskning og udvikling i mange år. Jeg er en passioneret strikker og elsker at lære nye teknikker der kan udfordre mig. Min kærlighed til garn har ført til at jeg for nyligt er begyndt at spinde og jeg drømmer om at få min egen lille fåreflok. Jeg bor på et nedlagt landbrug lidt uden for Hornslet på Djursland med mine mand og vores tre skønne børn.

Du kan finde mig på Instagram som @weedsandwool